Conteaza cum ne îmbrăcăm pentru o întâlnire de afaceri?

Conteaza cum ne îmbrăcăm pentru o întâlnire de afaceri?

Specialiștii spun că, chiar înainte de a vorbi, ținuta și apariția noastră spune foarte multe despre caracterul nostru, de fapt oamenii au tendința de a judeca o persoană după îmbrăcămintea lui în primele secunde. Ca atare, alegerea ținutei ne va ajuta să facem o primă impresie bună!

În lumea corporativă angajații sunt în mod normal încurajați să se îmbrace mai smart decât la un start-up. Și din moment ce multe întâlniri se desfășoară acum virtual, este și mai dificil să decidem ce ținută să purtăm.

Stiliștii profesioniști, își învață clienții ca înainte de a decide ce vor purta cu ocazia respectivă, să aleagă cuvinte cheie care identifică cum vor să se simtă și vor să se arate într-o anumită situație. De exemplu, într-o întâlnire de afaceri, ar putea dori să arate și să se simtă puternici, inteligenți ori creativi și prietenoși, unde „puternic” poate fi tradus ca structurat și îndrăzneț, „smart” echivalează cu îngrijit și lustruit, „creativ” poate însemna inovator și neobișnuit, „prietenos” este egal cu casual și fără pretenții. În funcție de cuvintele descriptive pe care le alegem, le putem traduce în articole vestimentare; „puternic” poate însemna la femei un costum din două piese, în timp ce „îngrijit” și „lustruit” ar putea echivala cu o rochie asociată cu o centură în talie.

În cazul bărbaților în funcție de tipul de afacere, putem îmbunătăți ținuta clasică formală cu croiala costumului, modelul țesăturii, și accesoriile pe care dorim să le adăugăm, de exemplu butonii, cravatele, etc.

Într-un mediu creativ care este mult mai casual decât un birou corporativ, poate fi dificil să determinăm codul vestimentar pentru o întâlnire, în acest caz ajunge să îmbunătățim aspectul de zi cu zi. Îmbrăcămintea trebuie să fie respectabilă și să fie confortabilă, ca să ne simțim bine în ea. Un top cu model și un blazer ar fi potrivite pentru femei, în timp ce o fustă și pantaloni ar fi suficiente pentru a fi combinate. Pentru culoarea de jos, nuanțele închise ar fi ideale. Combinarea ținutei cu tocuri este mult mai bună, dar sunt perfecți și niște mocasini.

În cazul bărbaților business casual poate consta în combinația pantalonilor clasici cu un curea din piele și un blazer, de exemplu. În ceea ce privește încălțămintea, dacă sunt curați și se potrivesc cu restul ținutei, sunt perfecți.

A acorda atenție detaliilor look-ului transmite respect față de cei pe care îi întâlnim. De aceea, părțile vestimentației trebuie să se potrivească perfect. Coafura este indicată să fie aranjată, îngrijită, care să le țină părul departe de față. Parfumul subtil, machiajul discret, natural, accesoriile reduse la minimum. Cel mai important este că trebuie să ne simțim confortabili în ceea ce purtăm și să adaptăm ținuta stilului personal fără mari compromisuri. Când suntem mulțumiți de ceea ce purtăm, încrederea noastră este oglindită în mod natural, și contribuie la atingerea succesului în afaceri.